miercuri, 24 noiembrie 2010

RECOVER jurnal de giulesti - subiect "la zi" propus de un cititor

“Hello
……………………………..Ce parere aveti despre (problema) rromilor repatriati ?
Voi ce ati face in locul lor?
Credeti ca se va face ceva pentru ei……….sa fie ….. ajutati in societate, sa aibe un trai mai bun; sa nu mai fie nevoiti sa plece din tara lor in UE?
…………….. gabi_zoltan@yahoo.com”

SONDAJELE ARATA CA NU NUMAI RROMI EVITA SPATIUL ROMANESC
PRELUARE DE LA “9AM NEWS”
www.flickr.com/photos/pianom4n/3869077068/

Potrivit mai multor sondaje, peste 20% dintre romani doresc sa plece definitiv din tara, marea lor majoritate fiind tineri.

Conform unui sondaj Gallup, citat de Realitatea.net, 21% dintre romani ar pleca imediat din tara, daca pe planeta s-ar putea emigra “la liber”. Sarbii, bolivienii si vietnamezii ar proceda la fel. La polul opus, se afla locuitorii din statele dezvoltate. Statele cu nivel de trai ridicat precum Singapore, Canada, Elvetia sau Australia si-ar dupla sau chiar tripla populatia.

In ceea ce priveste statele vecine, populatia Bulgariei ar creste cu un procent, cea a Ungariei ar scadea cu 15 procente, iar cea a Ucrainei ar scadea cu 20%. Totusi, niciunul dintre statele vecine nu ar suporta un proces de depopulare la fel de mare ca Romania, exceptand R. Moldova, care ar ramane fara 35% din populatie.

Sondajul Gallup a fost realizat pe o perioada de trei ani, timp in care au fost chestionati 350.000 de oameni din 148 de tari.

La nivel declarativ, potrivit site-ul de recrutare Myjob (pe un esantion de 5.160 de romani in perioada 7-31 iulie), peste 85% din romani vor sa emigreze, cei mai vehementi in aceasta directie fiind romanii din judetul Caras-Severin, relateaza Adevarul.ro.

Astfel, peste un sfert dintre participantii la studiu au declarat ca ar pleca in alta tara in orice moment, in timp ce 17,11% din respondenti si-ar chema si partenerul de viata, dupa ce s-ar acomoda in tara adoptiva.

Un alt studiu, realizat de Federatia „Solidaritatea Sanitara” pe un esantion de 250 de medici si asistenti medicali din judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau si Vrancea releva ca 70% din angajatii sistemului sanitar iau in calcul transferul pe un post similar intr-o alta tara.

„In ultimii ani, peste 3 milioane de romani au parasit tara. Chiar daca nu toti cei care au declarat ca vor emigra o vor si face, cu siguranta ne aflam in fata unui fenomen de migratie fara precedent”, a explicat sociologul Alfred Bulai.



Agerpres



PRELUARE DE LA “9AM NEWS”
Inspirata de masurile luate de Franta, Italia vrea inceperea expulzarii cetatenilor care nu se pot intretine prin munca, incepand cu luna septembrie.

•Tags: rromi repatriere



16 Responses to Subiect “la zi” propus de un cititor


daniela durama

August 20th, 2010 at 3:18 pm

sper sa nu supar pe cineva….
D-apai ma Gabriel, tu crezi ca ei au vreun cuvant de spus in situatia de fata? “Ce am face noi in locul lor?” – nu am avea ce sa facem decat sa ne luam talpasita, nu am sta cu “tupeu” intr-un loc in care nu suntem doriti. Ca sa nu mai amintim de “faptele bune” care-i fac cunoscuti in toata lumea. Gabriel, stiu ca te ocupi de soarta rromilor plecati din tara, stiu ce mult te lupti sa le pastrezi imaginea dar, crede-ma ca stiu ce vorbesc, cunosc din surse directe cate lucruri oribile fac acesti oameni atunci cand sunt intr-o tara straina (asta nu inseamna ca la noi nu fac la fel. Dar pe noi nu ne mai mira pentru ca le cunoastem “potentialul”). Multi ar fi gata sa-i ajute sa se reintegreze dar ceea ce e trist e ca ei nu doresc, a nu face nimic util le-a intrat deja in ADN. In schimb stii ce vor face cu siguranta? ne vor face martori la multe rele ale caror victime vom cadea poate chiar noi si copiii nostri. Cam asta ar fi de spus…. din punctul de vedere al unui om care tolereaza multe lucruri si multe tipologii de oameni; marsavia si egoismul acela cu aroma de “sa mori tu ca sa traiesc eu” insa nu le voi accepta niciodata.



zoltan gabriel

August 20th, 2010 at 6:19 pm

Da asa este nu ai cum sa integrezi pe toti rromi in societeatea romaneas-ca;si aicea unii rromi de ce sa nu spun ca mar bate DUMNEZEU fura;vorbesc urat pe strada cu strainii,etc.
Pe mine ma deranjeaza foarte mult presa din romania pentru ca nu fac absolut macar pentru unii care sunt premianti;vice campionii la o anumita disciplina de sport
Si plus de asta si eu sunt foarte revoltat pentru ca tu daca te-ai uitat la acel post de televiziune si anume realitatea tv acea fata din alba iulia SERBAN MARIA a fost expulzata cu totul ca eu i-am facut acte ?
Iar eu acuma ca in calitate de presedinte la rromi si director la sectia de romani pentru azil politic ca la aceasta femeie i-am facut azil politic pentru a lua niste bani dupa fiica ei care sa nascut in spitalele din franta si anume orasul grenoble am dat din nou staul francez in judecata si am prima infatisare la Curte Europeana a DREPTURILOR OMULUI,pe data de 5 septembrie
Eu zic ca sa putem face ceva pentru ei este adevarat ca nu toti sunt usa de biserica dar dau un pariu ca daca caut o suta de persoane din acele o suta gasesc cel putin 30 persoane rrome foarte corecte?
Si acuma am un mesaj sa trimit romanilor;acei rromi care au fost expulzati au dreptul sa vina inapoi de unde au plecat este bine ce face franta cu ei pentru ca le ofera un drum gratuit si plus de asta le mai si ofera 300 euro;pentru ca legea permite ca la toti cetatenii ai UNIUNII EUROPENE sa nu fie decazuti din drepturi chioar daca cersesc;fura;etc?
Aicea in franta foarte multi rromi;romani au furat dar politia franceza ia expulzat in romania fara sa le dea bani asa cum se intampla de obicei;si acesti hoti au revenit din nou in franta si au avut ec discuta cu mine la unii le-am dat si o amenda cat ei de mare;sau pe alti am cazut de acord cu primarul de aicea de unde sunt eu sa faca munca voluntara in strada,si anume la maturat,si strangerea gunoaielor pana la valoarea care au furat produsul respectiv?
In concluzie rromi care pleaca in romania se vor intoarce
din locul in care au fost expulzati
In romania nu este o viata mai decenta pentru ei
In romania sunt foarte multe programe pentru rromi dar nu se pun in aplicare,pe motivul ca nu avem timp de tigani
In romania se face foarte multa diferenta intr-e rase
si aicea ma refer in special la rromi
In romania daca un rrom a furat este inchis pe o perioada indelungata,iar daca un roman fura cum fura un rrom nu este nici un fel de problema
Am mai avea de spus foarte multe dar ma opresc aicea pentru ca nu imi ajunge pagina sa scriu
Va astept in continuare opiniile voastre in legatura cu acest subiect despre expulzarea rromilor din franta



Ioana

August 23rd, 2010 at 12:47 pm

O precizare: banii aceia care se dau in chip de ajutor pentru a parasi teritoriul Frantei se dau numai daca persoana pleaca de bunavoie!!!! Daca persoana se impotriveste parasirii unui spatiu in care nu are dreptul legal sa stea, atunci ea este expulzata (plasata in retentie administrativa cateva zile pana ce se gaseste loc la avion).



Ioana

August 23rd, 2010 at 12:52 pm

PS 2
Aseara pe M6 probabil ati vazut Enquête spéciale dedicat tocmai acestor expulzari. Au fost create in diferite locuri diferite campamente de integrare a romilor in societatea franceza. Durata reintegrarii e de 3 ani; in acest timp li se ofera o caravana sau un mobile home (unor familii selectate pe dosar – in functie de potential, si anume cunoasterea lb franceze, seriozitate, scolarizarea copiilor).
Aici platesc o chirie de 50 euro pe luna (deci mai nimic). In acest timp sunt ajutati sa faca o formare profesionala; in urma acesteia fac un stagiu. Aproape toti au fost angajati in CDI (contract pe durata nedeterminata) apoi. Deci… pariu reusit. Insa cu discernamant!!!
Deci se fac multe pentru rromi, numai si ei sa vrea!!!



Daniela

August 23rd, 2010 at 1:28 pm

Multumim pentru informatii calde, Ioana. Tu, ca si Gabriel, locuiesti acolo si cunosti realitatea. Pana la noi, (cu o presa dornica de senzational si mult tam tam cum e cea romaneasca) se mai pierde din informatie sau se adauga elemente ireale. Asadar, francezii ca mai toti occidentalii, nu se dau inlaturi in a-i ajuta pe rromi. Chiar daca ei calca stramb de cele mai multe ori. Sa dea Domnul ca cei care au intrat in astfel de programe sa fie seriosi si sa se tina de ele, nu vor avea ce pierde. Aici nu se pun in aplicare asemenea proiecte. Totul e in ceata. Zilele astea au ametit cu totii batand moneda pe sanatate. Daca nu se intampla ce s-a intamplat, dormeau bine-mersi pana la iarna cand ne mai trageau o gripa ceva si iar ne panicau pe toti.



Ioana

August 23rd, 2010 at 3:54 pm

PS 2 Pentru Gabriel in special

Daca respectivii rromi au furat era normal sa nu primeasca nimic la expulzare!!! Erau in stare de delict, au fost probabil plasati in arest preventiv, la capatul caruia procurorul a stabilit poate expulzarea lor; a urmat deci retentia administrativa si expulzarea. Asocierea dintre comiterea unei infractiuni si expulzare priveaza in mod clar persoana de acel ajutor pentru parasirea teritoriului francez.



Ioana

August 23rd, 2010 at 4:01 pm

Draga Daniela,

Din pacate intr-adevar, presa romaneasca vehiculeaza multe informatii eronate, dornica doar sa creeze senzatie…
In Franta rromii sunt considerati ca un popor aflat in stare de precaritate, dar sunt prost perceputi in general (si cel mai crunt e ca romanii sunt considerati si ei rromi, ori 90% din infractiunile facute de cetateni romani in Franta sunt comise de rromi – si asta o vad si eu pe pielea mea in interventiile la comisariate si jandarmerii). Cu toate astea, sistemul de asistenta sociala este aici foarte dezvoltat si oamenii nu sunt lasati in situatie precara. Problema cu rromii e ca se incrusteaza si marea parte nu vor sa lucreze, ci cersesc sau fura… Iar statul francez pierde sume colosale pentru ei. E normal sa vrea sa ii expulzeze. Da insa dovada de intelepciune caci pe rromii susceptibili sa se poata adapta in Franta ii pastreaza (vorbeam mai sus de acea selectie pe dosare) si le ofera sansa de a se integra realitatii locale.



Zoltan gabriel

August 23rd, 2010 at 6:24 pm

Buna ziua
D-na ioana in primul rand in ce oras din franta sunteti cazata
Al CDI nu se da la oricine tin sa reamintesc ca daca ai un loc de munca ti se va oferii acest CDI si Carte de Sejur,eu ca presedinte la partida rromilor se face un program pentru rromi ca sa se integreze in societeate
Intradevar se lucreaza la un proiect pentru ei pe viitor dar in momentul de fata nu se da Cdi
Iar cee afirmati dumneavoast-ra cxa se da carvane si platesc 50 euro ca chirie pe locul unde stationeaza caea caravana este fals d-na ioana
Tin sa va anunt ca presedintele spaniei este dat in judecata asa cum am, afirmaat eu mai insus;si ma bucur ca se va face dreptate pentru ca eu cu colegii mei am pus asta in vedere ca noi tiganii sa dam statul francez la cedo unde este situat la luxembourg
Daca faceti ceva afirmatii facetile cu exactitate
Repet sunt presedintelel la partida rromilor din franta din orasul GRENOBLE si chiar daca sunt aicea presedinte sunt cu toate informatiile la zii,daca vreti sa va lamuriti va astept sa vorbim pe adresa de mess gabi_zoltan sau pe cea de hotmail gabi_zoltan@yahoo.com



Zoltan gabriel

August 23rd, 2010 at 6:32 pm

Cine comite infractiuni rromi,D-na ioana dvs habar nu aveti ce vorbiti eu personal am vazut cu ochii mei ca sunt 40 la suta si romani care fura;Motorina;Cupru;Electronice de Geant etc
Nu stiu dvs ce informatii aveti acolo dar eu zic ca nu va faceti bine treaba acolo unde sunteti
Sa intaleg ca tu esti la paris tu vb din partea ce vezi la paris dar de ce nu te duci si in deplasare sa vezi ce este acolo;si chiar te rog si te convoc ca pe data de 4 septembrie cand toti tigaii din UE fac un scandal foarte mare in fata parlamentului din franta si te rog sa vii si tu sa discuti cu rromii si romanii
Atentie daca faci ceva afirmati grave la adresa rromilor eu zoltan gabriel te voi da in judecata la curtea internationaal pentru afirmatiile care le faci,daca faci o afirmatie sa fie adevarata,si cu documente
De acuma in colo sunt cu ochii pe acest site sa vad ce afirmatii vei face tu



Zoltan gabriel

August 23rd, 2010 at 6:39 pm

Si in incheiere vreau sa va dau un articol care pune cap la cap situatia rromilor din franta preluata de la zarul adevarul,
Uniunea Romani spaniolă, sprijinită de Uniunea Romani Internaţional, îl va chema în instanţă pe Sarkozy”. Aceasta este intenţia declarată de Juan de Dios Ramirez, preşedintele Uniunii Romani din Spania.



Zoltan gabriel

August 23rd, 2010 at 6:47 pm

In concluzie.
Nu se da caravane pentru a locui
Nu se da locuri pentru a sta cu caravana pentru a palti 50 euro
Nu te trimite sau expulzeaza daca ocupi locuri ilegale
Nu se da CDI sau Carte de sejur daca nu ai un loc de munca
Aceste CDI si Carte de Sejur se da in doua situati;Ai un loc de munca si doi Daca ai firma
50 la suta fura rromii si 40 la suta fura romanii
Nu exista momentan program pentru rromi din franta pentru a se integra in UE
Acei 300 euro asa este ,se da daca te duci tu singur si iti faci rezervare la avion
Poti revenii aicea in franta ori de cate ori vrei,pentru ca romania nu a fost decazuta din drepturi pentru circulatie de catre UE



zoltan gabriel

August 23rd, 2010 at 9:53 pm

Ioana nu mai zi ca rromi fura
Repet sunt si rromi 50 la suta care fura dar sunt si romani 40 la suta care fura uite inseara asta am vorbit cu prietenul meu care este securist si mi-a spus ca a prins 7 persoane de nationalitate romana ci nu rromi asa cum zici tu ca au furat zece sticle de vin
Ce zici de asta ce fac romanii tai cei cinstiti
Iar de al doilea sunt de acord cu tine asa este li se fac un mandat de arestare pe 24h si dupa aia urmeaza sa fie trimisi in tara,dar sa nu uitam ca au dreptul sa vina inapoi in franta



zoltan gabriel

August 23rd, 2010 at 9:57 pm

Si normal ca pe rromi franta pastreaza aceasta nationalitate pentru ca in romania tara cea buna nu au cu ce trai,nu au un servivi,nu au o cantina unde sa mance mancare calda etc,in romania nu sunt aceste lucruri sau chiar daca sunt toata lumea da mancare cuu pile sau spaga
Si normal ca de aia rromi trag in UE
Romania tara nimanui
Romania tara nesigurantei
Romania tara saraciei



daniela durama

August 24th, 2010 at 10:51 pm

Gabriel, oare ei nu ar putea sa se aseze la casa lor, sa munceasca pamantul (cea mai sigura sursa de hrana, in zilele noastre) sau sa-si aleaga alte si alte slujbe – potrivit cu stilul sau pregatirea lor (stiu ca multi sunt talentati si ar putea excela in anumite domenii, daca ar acorda valoare vietii si respect celor de langa ei). Exemplul cu cantinele unde pot sa manance o hrana calda mi se pare ca aduce putin a ere primitive. Oare ei nu pot gati, nu pot spala rufe, educa copiii si tot ce fac ceilalti oameni? Sau cauta sa fuga de raspundere si munca, incercand la nesfarsit sa fraiereasca sau sa traiasca pe spatele altora? S-ar putea sa ma repet, le cunoastem toate tertipurile, s-au invechit, lumea a evoluat… sa ne aplecam spre munca cinstita si toti vom avea de castigat!



daniela durama

August 25th, 2010 at 12:48 pm

In incheierea discutiilor despre acest subiect delicat, as vrea sa repet rugamintea pe care am facut-o din capul locului: aceea de a-i ruga pe toti cititorii postului sa nu ia comentariile ca pe ceva personal. Suntem o mana de oameni (cu capul pe umeri, mi-ar place sa cred) care citim si comentam cele scrise in aceasta publicatie. Mi-as dori sa ne si respectam opiniile, unele mai directe, altele “drese cu sare si piper”. Fiecare are libertatea sa spuna ceea ce crede si stie, fara sa se teama sau sa-i treaca macar prin cap ca cineva sta si ii pandeste afirmatiile ca sa-l acuze sau mai stiu eu ce i-ar trece prin cap sa faca. Multumesc tuturor cititorilor JURNAL DE GIULESTI si rog pe toata lumea sa se abtina de la a aduce injurii sau a afecta in vreun fel “linistea” celor inscrisi la comentarii sau propuneri. JURNAL DE GIULESTI este un ziar “de casa”, nu formeaza opinii, nu are vreo afiliere politica, asa ca…. sa ne calmam, zic! Multumesc inca o data! Redactia



zoltan gabriel

August 25th, 2010 at 6:26 pm

In primul rand daniela nu o sa fac nici odata chestia aia sa injur sau sa vorbesc vulgar pentru ca nu imi sta in caracter
In al doilea rand si normal ca ma enervez foarte tare pentru afirmatiile care se fac aicea ,daca ar fi corecte
In al treilea rand vreau sa specific eu am cunosctu zeci de tigani asa cum este mai nou acuma inn loc de rrom se zice tigan care intradevar erau si sunt niste gospodari au animale au cu ce traii viata de zii cu zii doar ac nu sunt lasati sai aibe animale acasa chiar daca au un ajutor social de nustiu un milion de lei vechi
In al patrulea rand de ce sa nu primeasca o masa calda avand in vedere ca nu au de unde sa-si procure alimente asa cum o facem noi zilnic
Ei doar odata pe luna isi iau cateva alimente din banii cei de la stat,dar acuma este o problema pentru ac din cate am intale-s sa taiat acel ajutor social
Acea masa calda cred eu ca le estse bine venita si sa nu uitam la cantina saracilor din ALBA IULIA merge toata lumea si anume;TIGANI?
,UNGURI,SASI,ROMANI

Niciun comentariu:

Bloguri, Bloggeri si Cititori