luni, 30 mai 2011

Deranjez? Se cauta un raspuns

Astazi se discuta pe toate canalele, cu oricine, despre orice.
Avem pareri cu privire la oricare tip de subiect.
De multe ori, tratam subiecte despre a caror veridicitate nu avem habar.
Alteori, nu s-ar cadea sa insistam pe chestiuni private, care ar trebui sa-i priveasca doar pe cei implicati.
In schimb, daca incerci sa le vorbesti oamenilor despre "lucruri sfinte", nu mai esti interesant, de multe ori nu ti se raspunde, interlocutorul iti zambeste politicos si cauta sa incheie .

Rar se intampla ca cineva sa te aprobe, aratand ca traieste dupa aceleasi principii.

Ce ii determina pe oameni sa devina sceptici, sa isi schimbe parerea despre tine, sa se retraga atunci cand ai hotarat sa traiesti dupa cum scrie in Cartea Sfanta?
Mai mult, daca ai pornit pe drumul cunoasterii si iubirii de Dumnezeu, grupurile in care ai activat "o viata", te rejecteaza. Te simti prost si cauti sa te retragi, cautand alt anturaj.
Desi tu, urmandu-l pe Domnul, esti mai credibil acum, mai perocupat de binele general. Tu iti deschizi inima si ai vrea sa spui ce simti, ca atunci cand ai gasit o comoara si nu poti sa tii secret.
Ma intreb - si va intreb - cu rugamintea de a fi sinceri si a va descatusa din lanturile oricarei retineri - de ce deranjeaza subiectul "Isus"?
Din cauza ca cei care Il urmeaza nu reusesc sa fie la fel ca El de sfinti si nepatati? Normal ca nu reusesc, doar sunt si ei oameni! Aleg sa lupte insa alaturi de Unul care a invins dusmanul si care ne cheama cu iubire si generozitate fara margini, pe toti la El.


Subiectul Isus produce discutiei o ruptura care altereaza continuitatea fireasca a lucrurilor, o limita peste care nu se trece si peste care se aseaza tacerea....

Ce au (sau nu au) cei care isi doresc a fi ucenicii lui Isus?
De ce sunt priviti "altfel"?
De ce nu sunt agreati?

Credeti ca aspir la prea mult, asteptand raspunsurile voastre?

Va multumesc din tot sufletul si va marturisesc ca am abordat acest subiect delicat dintr-o dorinta extraordinara de a va cunoaste mai bine pe dumneavoastra, cei aproximativ 100 de oameni care vizitati Jurnal de Giulesti, zilnic.

Niciun comentariu:

Bloguri, Bloggeri si Cititori