luni, 29 august 2011

Povesti foarte vechi din Giulesti. Amintirile bunicii

Batranii – acesti purtatori de valori si traditii inestimabile – trec pe langa noi, traiesc in preajma noastra, iar noi uneori ii uitam, alteori nu avem timp sa le dam binete. Nu par a fi deranjati de ignoranta noastra. Se bucura insa ca niste prunci cand ii intrebam de sanatate, cand ii rugam sa ne spuna din povestile acelor vremuri, pe cand erau copii si probabil ca nu ii presa timpul, ca acum. Ca si noi, se bucurau de caldura caminului, de imbratisarea parintilor si de jucariile lor sarace.
          Bunicii nu uita, ati observat? Ei pastreaza cu sfintenie amintirile cele mai vechi, ca pe niste comori, in inima.
          Avem si noi in familie batrani. Cautam sa nu ii lasam singuri in ceasul de apus al existentei lor. Suntem curiosi sa le aflam secretele si tinem sa le amintim ca au fost candva oameni puternici, frumosi, sanatosi, priceputi si iubiti.
          Batrana noastra, Paraschiva, vorbeste neasteptat de bine si e coerenta la cei 84 de ani ai sai. Nu am mai intalnit pana acum un om in inima caruia sa incapa atatea dureri si sa poata sa mearga mai departe. In curand voi posta un filmulet cu ea. Ca una nascuta in Giulesti, ne va spune cate ceva despre copilaria si viata ei, lucru ce ne va ajuta – speram noi - sa extragem cateva informatii despre Giulestii de altadata.

Va astept cu drag, aici .










Niciun comentariu:

Bloguri, Bloggeri si Cititori