duminică, 27 mai 2012

Ciuperci pe varza cruda cu sos rosu iute


Duminica aceasta am decis sã vã aduc în atenţie un fel de mâncare, pe cât de simplu, pe atât de savuros - varzã cu ciuperci dreasã cu sos roşu, iute. 

Având în vedere "cãutarea" pe care o au reţetele bucatelor netrecute prin foc publicate pe Jurnal de Giuleşti pânã acum, sper cã vã va incita reţeta de mai jos, deteminându-vã sa o preparaţi. Nu dureazã mai mult de 5 minute.


  • 4-5 buc ciuperci mai mari
  • 1/2 varzã marime medie
  • o roşie
  • o cãpãţanã  usturoi
  • câteva boabe de piper mãcinat sau un ardei iute
  • sare
  • ulei
  • mãrar verde, cimbru (optional)



Tãiem varza, o presãrãm cu sare, curãţãm ciupercile si de asemenea le presãrãm cu sare.

Cum preparãm sosul?
Mixãm in blender roşia, piperul, usturoiul, sarea, ardeiul iute. 



 Amestecam totul.
 E un pic iute da' buuuuuun!
 Pofta mare!


2 comentarii:

Anonim spunea...

trebuie sa o incerc sotul meu este fan-varaza, sunt Amalia ( cu sapunelele ) de pe facebook. Imi place cum descrii tot ceea ce faci , le dai viata , personalitate , te pup sa ai o zi pozitiva !!!!!!!!!

ingiulesti.com spunea...

Te salut, Amalia! Deci tu erai misteriosul Anonim?! Ma bucur foarte mult pentru vizita, te mai astept.
Cat despre sapunuri, nu am cuvinte.... experienta si vechimea in munca isi spun cuvantul. Felicitari!!!