joi, 30 august 2012

Abc-ul cumparaturilor pentru scoala






- Parintii au nevoie de multa rabdare si chibzuinta atunci cand achizitioneaza produsele, deoarece multe or sa apara ulterior pe lista, asa ca nu trebuie sa exagereze cu aceste cumparaturi. Hainele sa fie utile si practice, nu neaparat de firma si in trend, doarece copii sunt mai entuziasmati de prima zi de scoala decat de haine, iar ceea ce este important, sa va fixati inca de la inceput un buget relativ fix pe care sa nu il incalcati- Mergeti impreuna cu el sa cumparati obiectele necesare pentru scoala si cereti-i parerea atunci cand le alegeti. Lasati-l sa-si ia cu el, daca doreste, un obiect care-i confera siguranta (jucaria lui preferata, un animal de plus).Fara emotii prea mari, ca sa nu i le transmiteti si copilului, cu multa sustinere pentru a i se parea interesant si atractiv, ar trebui sa avem in vedere urmatoarele:

- nelipsitul buchet de flori pentru doamna invatatoare- uniforma, care poate diferi, astfel ca este bine sa iei legatura cu cineva din scoala inainte de a face o investitie care se poate dovedi inutila (anumite scoli au propriile modele). Singura investitie sigura la acest capitol sunt camasile albe.

Prima zi de scoala, cat a trecut de atunci! Cu toate acestea, ne amintim mereu cu placere, printre altele, de febra cumparaturilor...

Parintii trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si chibzuinta atunci cand achizitioneaza cele necesare pentru scoala, deoarece ulterior vor mai fi multe de cumparat, asa ca nu trebuie sa exagereze. Hainele sa fie utile si practice, nu neaparat de firma si in trend, doarece copiii sunt mai entuziasmati de prima zi de scoala decat de haine, iar ceea ce este important, fixati-va inca de la inceput un buget relativ fix pe care sa nu il incalcati

Cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, cititoarele Jurnal de Giulesti lanseaza urmatoarea lista a cumparaturilor si pregatirilor pentru scoala:


- buchetul de flori  pentru doamna invatatoare

- uniforma poate diferi, astfel ca este bine sa iei legatura cu cineva din scoala inainte de a face o investitie care se poate dovedi inutila (anumite scoli au propriile  modele). O investitie sigura ar fi camasile albe sau bleu.

- in privinta rechizitelor, nu este indicat sa cumparati prea multe deoarece oricum la prima sedinta cu parintii invatatoarea sau invatatorul va va da o lista cu tot ce are nevoie copilul.

- echipamentul sportiv: trening cu bluza preferabil cu fermoar,sa nu transpire foarte rau; pantofiori sport comozi si nu foarte mari/grei, avand in vedere ca de doua ori pe saptamana ii va purta in sacosica la scoala si inapoi.
- ghiozdan cu multe compartimente (nu neaparat troller si nu prea scump pentru ca la anul cu siguranta va vrea altul). In el vor trebui sa incapa la un moment dat penar, stilouri, creioane, carioci, betisoare, numaratoare, plastelina, hartie glasata,forfecuta cu varfuri boante pentru a nu se rani, lipici, acuarele cu paharel din care nu curge apa daca este miscat, hartie creponata, etichete (cat mai colorate), coperti de carte si caiet, rezerve pentru stilou, radiere, ascutitoare, bloc mic sau caiet de desen, plansa de modelat plastelina. Asta asa, sa ne facem o idee si despre lista rechizitelor, dar nu le vom cumpara decat dupa prima sedinta cu parintii.
-bidonel pentru apa, cutie pentru sandwich

Parintii trebuie sa fie constienti ca vor parcurge alaturi de cel mic un an plin de dificultati, de bucurii si de surprize, mai spun cititoarele Jurnal de Giulesti. Sa-si rezerve TIMP pentru a se bucura din plin de tot ceea ce aduce cu sine clasa 1-a. Sa nu exagereze cu formule adresate celui mic de genul: "de-acum esti baiat mare" :) ...Sa lase emotiile pentru bunici , ei, parintii, sa se bucure si sa faca poze frumoase sa nu fie ingrijorati de "locul in banca" din prima zi (oricum vor fi aranjati de invatatoare)...

AR MAI FI MULTE... dar cine mai are vreme sa se gandeasca la toate cand afara inca este vara, si inca mai este vreme de hranit porumbeii in parc?:).

Cu voia dumneavoastra, inchei, citand tot din comentariile sosite pe blog: va veni si greul atat pentru parinti, financiar vorbind, cat si pentru copil. Dar tie, draga mamica, oricine-ai fi, iti uram multa rabdare, calm si nu uita: cu un pic de ajutor din partea ta la lectii, micutul va depasi cu bine primul an de scoala, va fi greu dar va trece repede.

Nu ai cum sa nu te bucuri ca exista oameni pe lume atat de saritori, gata sa vina in ajutorul tau ca parinte nestiutor intr-ale scolaritului.

Va multumesc din adancul inimii, dragele mele, va pup, va imbratisez cu multa dragoste pe toate si va mai astept la o sueta, aici, pe blog.

Niciun comentariu:

Bloguri, Bloggeri si Cititori