duminică, 9 decembrie 2012

Vine Apocalipsa?!

De cand e lumea si pamantul, au existat doua tabere: a celor buni si a celor rai, a celor intelepti si a celor slabi cu mintea, a celor informati si a celor ignoranti, a celor ce cred in Dumnezeu si a celor ce cred orice aud, a celor ce nu se tem si a celor care nu au liniste in asternuturile lor de teama a ce va veni.

Trebuie sa recunosc ca experimentez si eu, om fiind, multe din trasaturile de mai sus. La venerabilii 40 cu care ma laud, si pentru care-i multumesc Domnului, am reusit insa sa culeg niste concluzii cu care "calculez"  veridicitatea unei afirmatii - cat de mare e doza de "wow" trasata "din condei" de cei au generat-o si cam ce inentioneaza sa vaneze cu respectiva "arma". Aceasta experienta pe care am acumulat-o in timp si pe care o datorez Bunului Tata Ceresc si oamenilor pretiosi langa care mi-a fost dat sa exist, ma tine la adapost de vanturile ce bat in tabara celor multi si usor de manipulat.


Revenind la subiectul ce se afla pe buzele tuturor muritorilor zilele aceste, ma bucura un lucru: ca lumea se zdruncina din adormirea in care zace, confortabil, de veacuri.

Tin minte ca in casa noastra se vorbea zilnic despre Apocalipsa. Afara insa, nimeni nu aducea vorba despre cele sfinte. Intre ceea ce ne povestea tata (ca cititor al Bibliei) si ceea ce se aude azi pe toate canalele, e o mare si importanta diferenta. Termenii erau cu totul altii: Apocalipsa - Descoperirea pe care i-a dat-o Tatal Fiului Sau Hristos spre a o face cunoscuta celor ce Il asteapta, era si este si acum pentru noi un motiv de mare si neasemuita bucurie. Daca ar fi sa caut o comparatie, gandul m-ar duce inevitabil la Magi si la cei cativa oameni de pe vremuri care-L asteptau pe Mesia.

De data aceasta insa bucuria este mult mai mare. Sfarsitul unei lumi imbacsite de minciuna, rautate, crima, foamete si tot ce a mai adus marele dusman in ea, nu inseamna decat un cer nou si un pamant nou in care vom locui noi, toti cei care cred si Il asteapta. Ca vor fi dezastre, sori arzand, ca ingerii intunericului vor incerca sa coboare groaza in sufletele noastre, acestea sunt niste firimituri care nu vor conta in fata ospatului de la nunta cerului cu pamantul.

Vine Apocalipsa? Da. Cand? Stie Domnul! Treaba noastra e sa-L iubim pe El cu toata inima, puterea si suflarea, iar pe aproapele nostru, ca pe noi insine. Restul, e NIMIC.

2 comentarii:

ioana luminita popescu spunea...

draga mea...perfect adevarat ce spui...numai dumnezeu stie cand si cum va fi apocalipsa..am plans saptamani in sir la gandul unui dezastru..am citit multe despre cum vom trece in alta dimensiune..cum ne vom lungi,lati si inalta...cum vor venii extraterestri...au fost si vor fi cutremure si dezastre...au fost si vor fi razboaie..foamete..plansete...dar singurul care stie si are grija de noi si de lumea asta esté numai DUMNEZEU...

Jurnal de Giulesti spunea...

Luminita, nu esti singura care se teme sau care si-a pus intrebarea "oare ce va fi?". Ne ingrijoreaza soarta noastra si a copiilor nostri. Plus ca suntem facuti sa ne fie bine si confortabil, sa fim iubiti, linistiti, intelesi, sa apartinem unui grup in care dragostea si mangaierea sa predomine. In ultimul timp insa toate aceste au cam dispatur in ceata si raul a capatat proportii tot mai mari. Te lupti cat poti, plangi pana nu mai ai suflu, tremuri de frica pana intelegi si accepti ca e dicolo de puterea ta si ca ai face bine sa te increzi in El. Sa iti pui tot ce ai la pastrare in palma Lui. Apoi culegi roadele unei asa decizii. Puterea si curajul pe care ti le da lucrul asta, te apara de groaza de care vorbeam si in articol si care izvoraste dinspre tatal minciunii. Domnul sa ne pazeasca sufletele!

Bloguri, Bloggeri si Cititori